INFORMACIJE

Prijava 14:00h - 20:00h  

Odjava 00:00h - 12:00h  

Uslovi plaćanja i otkazivanja rezervacija !

Otkazivanje: Ukoliko se rezervacija otkaže 2 dana do dolaska, nema zaduživanja. Ako se rezervacija otkaže kasnije, prva noć će biti naplaćena.

Prihvatamo sledeće kreditne kartice: American Express, Visa, Euro/Mastercard, Maestro.

         

Grupne cene: Moguće za minimum od 10 soba. Kontaktirati lično.

Legacy apartmani zadržavaju pravo izmene cena u periodima visoke popunjenosti kao i u vreme bitnih događaja!

Pušenje u sobama nije dozvoljeno, za to postoji posebna prostorija u sklopu samog objekta.

Takođe nisu dozvoljeni kućni ljubimci.

Shape
Tab Image

Smešten na ušću Save u Dunav, Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i, pored Atine, najveća urbana celina na Balkanu. Najstariji arheološki nalazi sa njegovog područja sežu u peti milenijum pre nove ere. Pripadnici keltskog plemena su osnovali Singidunum u 3. veku pre nove ere, dok prvo pominjanje Beograda datira iz 878. godine. Tokom svoje duge i burne istorije, Beograd je osvajalo 40 armija, a 38 puta je podizan iz pepela!

Beograd je prestonica srpske kulture, obrazovanja i nauke. U njemu je najveća koncentracija institucija iz oblasti nauke i umetnosti od nacionalnog značaja. Tu je Srpska akademija nauka i umetnosti, osnovana 1886. kao Srpska kraljevska akademija; Narodna biblioteka Srbije, osnovana 1832; Narodni muzej, osnovan 1841. i Narodno pozorište, osnovano 1869. Grad je takođe i sedište Beogradskog univerziteta, osnovanog 1808. kao Velika škola, i Univerziteta umetnosti.

Tab Image

Na području Beograda nalazi se gotovo 300 spomenika kulture, među kojima su 57 od izuzetnog i velikog značaja za kulturu Srbije i Beograda. Tri prostorne kulturno-istorijske celine (ulica Kneza Mihaila, Topčider i područje oko Dositejevog liceja) i arheološko nalazište Belo brdo u Vinči proglašeni su za dobra od izuzetnog značaja, a tri prostorne kulturno-istorijske celine (Gročanska čaršija - Bulevar oslobođenja, Kosančićev venac, staro jezgro Zemuna) i dva znamenita mesta (Bojčinska šuma i Spomen-groblje oslobodilaca Beograda 1806) za dobra od velikog značaja za kulturu. Ustanove za zaštitu brinu i o dvadesetak arheoloških nalazišta na području Grada.

Na području grada Beograda zaštićeno je 37 prirodnih dobara, a od toga najviše je dugovečnog i retkog drveća. Među njima je stablo hrasta lužnjaka Melnice u sopotskom selu Nemenikuće, starosti više od 230 godina. Tu je i grupa od devet hrastova kod Jazića kolibe u Obrenovcu, starosti oko 180 godina, zatim platan zasađen prilikom gradnje Konaka kneza Miloša Obrenovića 1834. i stogodišnje stablo kedra koje je zasadio Josif Pančić u Tolstojevoj ulici na Savskom vencu.

Tab Image

Na užoj teritoriji Grada Beograda ima preko 5.500 ulica, 16 trgova i 32 skvera. Najstarije ulice koje su zadržale prvobitne pravce jesu: Vase Čarapića, Kralja Petra, Cara Dušana, Jevrejska, Narodnog fronta, Gavrila Principa i Karađorđeva. Razvoj ulične mreže počeo je 1867. godine, po odlasku Turaka, kada je usvojen regulacioni plan Beograda koji je sačinio inženjer Emilijan Josimović. Na području 10 gradskih opština najstariji je Studentski trg, a najpoznatiji je Trg Republike.

Na teritoriji deset gradskih opština ima 65 javnih parkova ukupne površine 36,2 hektara. Najpoznatiji su Kalemegdanski park, Tašmajdanski park, Park prijateljstva, Hajd-park i Pionirski park. Prvi javni park uređen je 1860. na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, a nazvan je Finansijski park. Uređivanje zelenih površina počinje u 19. veku, a prvi drvoredi zasađeni su između 1840. i 1845.